Informatiemanagement, waarom een digitaal archief zo belangrijk is.

Gepost op: in de categorie: Opinies

Informatiemanagement is een begrip dat niet bij iedereen direct associaties naar boven brengt. Velen weten niet precies wat het inhoudt en al helemaal niet wat de toegevoegde waarde van informatiemanagement is. Eigenlijk is dit heel erg vreemd, aangezien 70% van onze economie draait op informatiediensten. Iedereen zou zich bewust moeten zijn van de waarde van informatiemanagement en de toegevoegde waarde door het effectiever en efficiënter omgaan met informatie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het digitale archief, het opslaan en snel terugvinden van gegevens op de juiste manier.

Een goed digitaal archief

Als een archief niet goed op orde is, kan dit grote risico’s met zich meebrengen. Een goed voorbeeld hiervan is het kwijtraken of niet kunnen terugvinden van een belangrijk document. Doordat bestanden niet naar eigen inzicht worden opgeborgen zijn deze heel moeilijk tot nooit terug te vinden. Hierdoor is het mogelijk dat veel belovende leads opeens uitlopen op niets omdat de juiste informatie niet meer beschikbaar is.

Door de informatie op de juiste plek op te slaan kan veel geld en tijd bespaard worden. Wanneer dit niet of onzorgvuldig gebeurt is de bedrijfsvoering niet efficiënt en effectief. Hierdoor wordt de besluitvorming vertraagd, worden er wellicht verkeerde beslissingen genomen of worden afspraken niet of nauwelijks nagekomen.

Tim, Team Information Management

Het is raadzaam om een overweging te maken het digitale archief onder handen te nemen en te laten optimaliseren. Over de tijd -en geldwinst kan geen discussie meer ontstaan, dit is al vaker aangetoond. Toch vinden bedrijven het nog steeds moeilijk om toe te geven dat er gekeken moet worden naar een oplossing om effectiever en efficiënter te kunnen werken. Daarom geven wij van Softmakers, graag meer informatie en advies over Tim, een informatiemanagement systeem dat het digitale archief optimaliseert en inzichtelijk maakt. Tim is in staat om elk bedrijf te helpen om een goed digitaal archief op te stellen en te behouden. Is het niet door het associatieve gegevensmodel dan wel door de jaren lange ervaring met informatiemanagement. Echter kan Tim nog véél meer, te veel om op te sommen. Daarom komen we graag in contact met u en uw bedrijf…

Benieuwd naar wat Tim specifiek voor uw organisatie en doelstellingen kan betekenen? Reageer dan op deze blog!

Tags: , ,

Geschreven door:

Wilco Troost

Als director development beleef ik spannende tijden. De toekomst ziet er per dag anders uit. Het uiterste vergen van mens en machine. Ik zou niet anders willen!

Nog geen reacties

Reageer