Tim, de beste vriend van Informatiemanagement

Gepost op: in de categorie: Opinies

Informatiemanagement is de wijze waarop een organisatie omgaat met de informatievoorzieningen. Doel hiervan is de informatie op de juiste plek op te slaan, terug te vinden, te combineren en te verrijken. Waar wil je voortaan de informatie weer terug vinden, op welke manier wil je dit kunnen terug vinden, hoe helpt de informatie bij je bedrijfsproces en wie moeten deze informatie ook kunnen raadplegen?

Dit klinkt allemaal heel erg logisch, zij het niet dat veel bedrijven hier nog heel weinig mee doen. Natuurlijk slaat elke bedrijf haar informatie op, zowel online als offline. Echter dit gebeurt zeker niet bij alle bedrijven op een juiste en gemakkelijke (of meest professionele) manier. Het werken in een Excel sheet is handig en vertrouwd, maar in de loop der jaren ga je informatie van een paar jaar terug bijna nooit meer terug vinden, laat staan kunnen delen met je collega’s. Deze informatie moet op een handige (jouw) manier opgeslagen worden, maar ook niet onbelangrijk, op jouw manier terug te vinden zijn.

Binnen de meeste bedrijven is er vraag naar deze uitdaging, al zullen veel bedrijven dit in eerste instantie ontkennen. Toch zullen vroeg of laat alle bedrijven over moeten stappen op professionalisering van de informatiemanagement in het bedrijf. Tim, Team Information Manager, helpt graag in dit proces. Tim is in staat om informatie aan elkaar te koppelen zoals een mens dat ook zou doen. Door het associatieve gegevensmodel is Tim in staat om verschillende informatiedelen vrij met elkaar te kunnen combineren. Door alle associaties (combinaties) die Tim aan informatie hangt, vormen er zich automatisch meerdere ingangen naar de informatie die u later zoekt.

Doordat Tim ook beschikbaar is als mobiele applicatie, namelijk TimMobile, is alle informatie ook nog eens op beveiligde en elke gewenste locatie en moment beschikbaar. Wij zijn erg benieuwd wat Tim voor uw organisatie kan betekenen, zijn jullie ook benieuwd naar Tim?

Geschreven door:

Wilco Troost

Als director development beleef ik spannende tijden. De toekomst ziet er per dag anders uit. Het uiterste vergen van mens en machine. Ik zou niet anders willen!

Nog geen reacties

Reageer